Gerbrands ingelicht door Derksen: Dat was de beste tip die ik toen kon krijgen

Gerbrands ingelicht door Derksen: "Dat was de beste tip die ik toen kon krijgen"

01-05-2018 12:57
45

PSV-directeur Toon Gerbrands heeft enkele jaren tijd nodig gehad voordat hij volledig was ingeburgerd in de voetbalwereld. De voormalig topvolleybalcoach ging in 2002 aan de slag bij AZ en hield zich tijdens de eerste jaren van zijn carrière bewust op de achtergrond.

"Wat je dus nooit moet doen als sportbestuurder die van buiten komt, is je gaan profileren met echte voetbalzaken binnen de club. En al helemaal niet voor het oog van de buitenwereld. Want dan ben je zo je baan kwijt", vertelt Gerbrands in een interview met Nieuwe Revu. De geboren Fries nam dan ook ruim de tijd om zijn weg in de voetballerij te vinden. "Ik heb destijds advies ingewonnen bij onder anderen Johan Derksen. Die drukte mij op het hart: de eerste vier jaar geen interviews geven, maar gewoon hard aan het werk gaan en laat de voetbalzaken publicitair over aan de voetbalprofessionals. Dat was de beste tip die ik toen kon krijgen."

Gerbrands heeft genoten van het landskampioenschap van PSV, maar verbaast zich over de negatieve wijze waarop het veldspel van de Eindhovenaren benaderd werd. "Het blijft gek: als Manchester City vijf keer wint met een goal in de laatste vijf minuten, hoor ik daar niemand over. Maar als PSV in de slotfase er weer in slaagt om te winnen, dan wordt daar kennelijk anders over geoordeeld." Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek noemde het spel van PSV zelfs schijtbakkenvoetbal. "Bijna iedereen hier vindt nog steeds dat je kampioen moet worden met mooi voetbal. Maar dat is helemaal niet het principe van topsport."

Lees ook: Gerbrands twee keer benaderd door Ajax: 'Hij stuurde een headhunter op mij af'