Gerbrands positief: Later een keer praten over zijn verdere toekomst bij PSV

Gerbrands positief: "Later een keer praten over zijn verdere toekomst bij PSV"

01-05-2018 18:53
30

Phillip Cocu heeft geen plannen om te vertrekken bij PSV: de succestrainer wil ook komend seizoen voor de spelersgroep staan. Dat was de uitkomst van een gesprek tussen Cocu en de Eindhovense clubleiding, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands. 

Eerder dit seizoen vond er een gesprek plaats tussen trainer Cocu, technisch manager Brands en Gerbrands. "Marcel Brands, Phillip Cocu en ik gaan dan op een avond even met elkaar zitten en bespreken hoe hij erin staat", zegt Gerbrands bij PSV TV. "Dat is gebeurd ruim voor PSV kampioen werd. Dan vraag je als volwassenen onder elkaar: heb je het naar je zin? Wat is het plan?"

Het antwoord van Cocu was helder: "Hij wil ook komend seizoen gewoon coach van PSV zijn. Dat is duidelijk. Dan gaan we later een keer praten over zijn verdere toekomst bij PSV", aldus Gerbrands, die inmiddels een hechte band heeft met zijn collega's. "Als je zo lang met iemand werkt zijn het geen normale contractonderhandelingen. Dan heb je een andere relatie opgebouwd. Je gaat dan als professionals met elkaar zitten en zo is dat gesprek ook gegaan. Dan heb je zijn woord en weet je hoe het zit."