Nederlander (18) treedt in voetsporen van Giggs en Rashford: 'Moet hard werken'

Nederlander (18) treedt in voetsporen van Giggs en Rashford: 'Moet hard werken'

02-05-2018 08:43
51

Het Nederlandse Manchester United-talent Tahith Chong heeft dinsdagavond een plek in de geschiedenisboeken van The Mancunians bemachtigd. De achttienjarige ex-Feyenoorder heeft beslag gelegd op de Jimmy Murphy Trophy, een prijs voor de beste jeugdspeler van Manchester United.

De jonge buitenspeler treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil Neville en Marcus Rashford. Chong laat echter weten dat hij nog lang niet klaar is. "Ik denk dat het de droom van iedereen in deze zaal (waar de prijs werd uitgereikt, red.) om ooit in het eerste team te spelen. Maar we zullen allemaal hard moeten werken om dit doel te bereiken", wordt hij geciteerd door de clubsite van The Red Devils.

Wedden

Meer odds

De jeugdinternational van Oranje speelt sinds de zomer van 2016 in de jeugdopleiding van Manchester United en heeft daar inmiddels goede sier gemaakt. Onder meer Nemanja Matic en Scott McTominay hebben al publiekelijk laten weten dat ze onder de indruk zijn van Chong. De vleugelaanvaller moet zijn debuut in het eerste elftal echter nog maken.