'Ben zwaar onder de indruk van Stam. Een Nederlandse club moet hem zeker halen'

'Ben zwaar onder de indruk van Stam. Een Nederlandse club moet hem zeker halen'

02-05-2018 09:05
38

Roy Beerens is onder de indruk geraakt van Jaap Stam tijdens hun gezamenlijke periode bij Reading. Nederlandse clubs moeten de 45-jarige oefenmeester een kans geven, vindt Beerens. 

"Ik ben zwaar onder de indruk van hem geraakt als trainer. Een fijne gozer, nuchter en normaal", steekt Beerens - sinds januari in dienst bij Vitesse - van wal in Voetbal International. "Als een Nederlandse club hem kan binnenhalen, dan moeten ze dat zeker doen. Ik steek mijn hand voor hem in het vuur."

"Ik heb veel trainers meegemaakt, maar Stam is echt van een heel hoog niveau. Een grootheid als speler, als trainer vooral erg duidelijk en normaal in zijn omgang."

"Hij is in Engeland een held, hè. Als wij een uitwedstrijd speelden, was hij de grote man. We hebben voor de FA Cup uit tegen Manchester United gespeeld, daar werd hij de hele wedstrijd toegezongen door de fans van die club. Dat is toch geweldig?"

Stam maakte in de zomer van 2016 de overstap van Jong Ajax naar Reading. Na een uitstekend debuutjaar ging het dit seizoen bergafwaarts bij The Royals. Eind maart kreeg Stam zijn congé.