'Veel interesse voor Van Ginkel: PSV wil niet voldoen aan vraagprijs Chelsea'

'Veel interesse voor Van Ginkel: PSV wil niet voldoen aan vraagprijs Chelsea'

02-05-2018 12:12
63

PSV moet deze zomer rekening houden met een kleine leegloop. Jeroen Zoet, Santiago Arias en Luuk de Jong azen op een buitenlands avontuur en voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Gastón Pereiro en Joshua Brenet is er belangstelling.

Dat meldt Voetbal International. Daarnaast werd Marco van Ginkel dit seizoen gehuurd van Chelsea. De aanvoerder van PSV zal dus terugkeren naar Londen. "Dat is geen rocket science", zegt Eddie Newton, de technical coach die namens The Blues contacten onderhoudt met de verhuurde spelers. "Marco heeft een heel goed seizoen bij PSV, wij zijn zeer tevreden over hem."

"Er zijn niet veel verhuurde spelers die kunnen zeggen dat ze aanvoerder bij hun club zijn. Dat Marco dat wel is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten", stelt Newton. "Marco is een nog completere voetballer geworden en heeft zijn potentie keer op keer waargemaakt."

Van Ginkel ligt nog tot medio 2020 vast, maar Chelsea wil hem volgens Britse media deze zomer verkopen. De middenvelder moet ruim elf miljoen euro kosten. PSV wil hem graag behouden, maar de kans is klein dat de Eindhovenaren zo'n groot bedrag voor hem betalen, schrijft VI.

Chelsea laat ondertussen niets los over de toekomst van Van Ginkel. "Maar het is duidelijk dat Marco zich in de kijker heeft gespeeld en dat er meerdere clubs zijn die in hem geïnteresseerd zijn."