Willem II-eSporter ontvangt bedreigingen: Door mensen die ik totaal niet ken

Willem II-eSporter ontvangt bedreigingen: "Door mensen die ik totaal niet ken"

02-05-2018 18:12
24

Daniël Kuipers, eSporter van Willem II, is bedreigd gedurende het tweede seizoen van de eDivisie. Dat vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Kuipers kwam zwaar onder vuur te liggen na een 10-1 nederlaag tegen ADO Den Haag. Hij gooide er met de pet naar. "Ik heb door mijn opstelling tijdens die wedstrijd veel gezeik op me afgekregen. Niet alleen van de club, maar ik werd ook bedreigd of uitgescholden door mensen die ik totaal niet ken", zegt de eSporter.

"Ik was niet echt boos. Qua prestaties liep het niet lekker op dat moment waardoor ik het liet lopen. Dat is niet professioneel. Veel mensen houden zich in voor de camera's, maar ik blijf altijd mezelf en dacht niet na over de gevolgen. De media vergroot dat vervolgens uit. Daar heb ik wel van geleerd om voorzichtiger te zijn."

Het is al langer bekend dat Willem II niet dagelijks bezig is met Kuipers. "Voor een club als Willem II is het lastig concurreren met de grotere clubs, omdat die er veel meer geld instoppen. Maar ook een club als Roda JC zit dik boven de drieduizend euro aan wat er geïnvesteerd wordt in teams, terwijl wij nog onder de duizend zitten."

Check ook: Ophef in eDivisie: Willem II-speler pakt vijf keer rood en verliest met 1-10