Brands doet onthulling: 'Ajax wilde niet meewerken, enigszins begrijpelijk'

Brands doet onthulling: 'Ajax wilde niet meewerken, enigszins begrijpelijk'

02-05-2018 18:27
66

Nick Viergever wilde in de winterstop al de overstap maken van Ajax naar PSV. Dat onthult Marcel Brands, technisch manager van de Eindhovense club.

PSV waagde in januari een poging, maar kreeg nul op het rekest uit Amsterdam. Viergever wilde wél. "Om eerlijk te zijn hebben we het in de winterstop al geprobeerd, maar Ajax wilde op dat moment niet meewerken. Enigszins begrijpelijk natuurlijk, omdat we verwikkeld waren in de kampioensstrijd", vertelt Brands aan PSV TV.

"Viergever had ook aanbiedingen uit de Bundesliga, maar we hebben denk ik tijdig aan de bel getrokken en hadden een goed verhaal voor hem. Natuurlijk is hij ook net vader geworden. Die kleine hielp een beetje mee om de keuze voor PSV te maken."

Brands kan nog niet zeggen of het personele probleem op de linksbackpositie nu is opgelost. "In de selectie past er nog wel één als Santiago Arias zou vertrekken, want dan wordt Joshua Brenet weer een kandidaat op rechts. Het hangt er een beetje vanaf wat er in onze eigen selectie gaat gebeuren. De zomer duurt nog lang."