PEC Zwolle rondt dubbele transfer af: De trainer is natuurlijk ook van Ajax

PEC Zwolle rondt dubbele transfer af: "De trainer is natuurlijk ook van Ajax"

02-05-2018 19:16
14

Zian Flemming en Gustavo Hamer mogen zich sinds woensdag officieel speler van PEC Zwolle noemen. De twee middenvelders, die overkomen van respectievelijk Ajax en Feyenoord, zijn blij met hun overstap.

"Ik denk dat het voor mij een heel mooie stap is", reageert Flemming tegenover PEC Zwolle TV. "De Eredivisie in, dat is het belangrijkste. Ze hadden eerder dit seizoen al interesse en wilden me in de winterstop overnemen, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. In de tweede seizoenshelft is het uiteindelijk vrij snel rondgekomen."

Flemming is niet vreemd met PEC. "Ik volg de club sowieso al intensiever door Philippe Sandler, die bij mij in het team zat bij Ajax. Daardoor had ik extra interesse. De trainer (John van 't Schip, red.) is natuurlijk ook van Ajax."

Hamer, die zichzelf beschrijft als een 'voetballende middenvelder', is ook blij met zijn transfer. "Zwolle toonde al eerder interesse en toen heb ik gekeken of het een logische stap zou zijn. Bij Dordrecht (op huurbasis, red.) zag je al dat ik voetballend iets meer kon brengen dan andere jongens. Het is belangrijk dat ik nu de volgende stap zet in de Eredivisie."