Er gaat een WK-gekte ontstaan in Marokko, misschien ook wel hier

"Er gaat een WK-gekte ontstaan in Marokko, misschien ook wel hier"

02-05-2018 21:03
44

Voor Marokko begint het WK in Rusland over zes weken. Op 15 juni spelen de mannen van Hervé Renard tegen Iran en de internationals van Feyenoord zijn optimistisch gestemd. Sofyan Amrabat en Karim El Ahmadi kijken uit naar het toernooi en hopen dat er ook steun zal zijn vanuit Nederland.

Groep B bestaat verder uit Spanje en Portugal. Ondanks de loodzware loting, ziet El Ahmadi kans om de knock-out-fase te bereiken. "Spanje is wat mij betreft de grote favoriet in onze poule. Maar wij voelen ons niet kansloos in Rusland. Ja, er gaat ongetwijfeld een WK-gekte ontstaan in Marokko. En misschien ook wel hier, met de Marokkanen die in Nederland wonen. En de Nederlanders misschien ook wel", zegt hij tegenover het AD.

Op de laatste twee mondiale eindrondes imponeerde Nederland, maar dit jaar ontbreekt Oranje. El Ahmadi hoopt dat er nu voor Marokko gejuicht wordt. "Als er een WK was in het verleden en Oranje deed mee, dan ging ik ook de stad in. Dan was ik supporter. Het zou prachtig zijn als het nu andersom ook gebeurt. En waarom niet? We hebben spelers uit de Eredivisie en Hakim Ziyech is misschien wel onze beste speler. Met Mehdi Benatia van Juventus."

Ook zijn teamgenoot bij Feyenoord, Sofyan Amrabat, kijkt uit naar het WK en heeft er al net zoveel vertrouwen in. "Natuurlijk is Spanje de grote favoriet in onze poule. Maar wie had gedacht dat Nederland daar met 5-1 van zou winnen in 2014? We zijn een hecht team, de bondscoach heeft er een bepaalde manier van spelen ingebracht die aanslaat. We willen het laten zien op het allerhoogste podium. Ja, het WK zit al tijden in ons hoofd en het komst steeds dichterbij nu."