Liverpool plaatst zich ondanks nederlaag voor finale Champions League

Liverpool plaatst zich ondanks nederlaag voor finale Champions League

02-05-2018 22:37
59

Liverpool heeft zich, ondanks een 4-2 nederlaag op bezoek bij AS Roma, geplaatst voor de finale van de Champions League. De formatie van Jürgen Klopp mag zich op 26 mei melden in Kiev, waar tegen Real Madrid zal worden gestreden om de 'Cup met de Grote Oren'. Georginio Wijnaldum had met een kopdoelpunt een belangrijk aandeel.

Na de 5-2 nederlaag in de heenwedstrijd, wist AS Roma dat het alles op alles moest zetten om nog een kansje te maken. De mannen van Eusebio Di Francesco gingen inderdaad los in de beginfase, maar kregen zelf de deksel op de neus. Na een slordigheidje van Radja Nainggolan, resulteerde een vlijmscherpe counter van Liverpool in de openingstreffer: Sadio Mané verschalkte met links doelman Alisson Becker.

Al heel snel was de stand weer gelijk. Virgil van Dijk wilde de bal wegwerken en daarbij raakte hij het hoofd van James Milner, die het speeltuig onfortuinlijk in zijn eigen doel zag belanden. Een rake kopbal van Wijnaldum zorgde ervoor dat the Reds opnieuw de voorsprong grepen en deze werd, met enig kunst-en-vlieg-werk, vastgehouden tot aan de rust. Een afstandsschot van Stephan El Shaarawy had anders kunnen bepalen, maar zijn inzet eindigde op de paal.

De finaleplaats van Liverpool kwam nimmer meer in gevaar, maar de overwinning ging naar de gastheer. Edin Dzeko gaf het thuispubliek nog een sprankje hoop op een wonder, door kort na de onderbreking de 2-2 tegen de touwen te jagen. Even later had El Shaarawy recht op een strafschop, toen zijn inzet met de hand gekeerd werd door Trent Alexander-Arnold. Arbiter Damir Skomina wilde hier echter niet aan. Naarmate de tijd vorderde, vloeiden de Italiaanse krachten weg en werd duidelijk dat een stunt definitief zou uitblijven. Nainggolan zou diep in de slotfase nog wel voor de 3-2 zorgen. Een benutte strafschop in de blessuretijd, via opnieuw Nainggolan, leverde zelfs nog de 4-2 op. 

Liverpool lachte het laatst en staat voor het eerst sinds 2007 weer in de eindstrijd van het kampioenenbal. De ontmoeting met Real Madrid is bovendien een herhaling van de finale van 1981: destijds won Liverpool met 1-0. Wijnaldum en Van Dijk kunnen de eerste Nederlandse Champions League-winnaars worden sinds Arjen Robben met Bayern München in 2013.