VP Award 2018: stijlvolle goalgetter van AZ is runner-up

VP Award 2018: stijlvolle goalgetter van AZ is runner-up

04-05-2018 12:00
34

De stemmen voor de VP Award 2018 zijn geteld en de winnaar van onze verkiezing is dus bekend. Deze week telt VoetbalPrimeur af van de nummer vijf naar de nummer één. Plek twee is prooi geworden voor Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse stilist was dit seizoen dé smaakmaker van AZ.

Diverse redactieleden van VoetbalPrimeur vonden hem de beste van dit seizoen. Niet zo gek natuurlijk: met name in de tweede seizoenshelft stond er geen maat op Jahanbakhsh. In 32 Eredivisie-duels leverde hij een bijdrage aan liefst 30 treffers van de fris voetballende ploeg van trainer John van den Brom. Bij jullie, onze lezers, bleek de voormalig speler van NEC iets minder populair. Jahanbakhsh kreeg zeven procent van de stemmen. 

Mooiste actie(s)
Dat Jahanbakhsh een voortreffelijke trap in zijn rechtervoet heeft, wisten we al een tijdje. Met tien competitietreffers bewees de international vorig seizoen bovendien dat hij makkelijk scoort. Deze jaargang was hij helemaal niet te stoppen. Jahanbakhsh liet het net al achttien keer bollen. Menig doelman slaat een kruisje wanneer de stilist van afstand aanlegt. De mooiste Alireza-treffer van dit seizoen was overigens het toonbeeld van subtiliteit. Tijdens een bekerduel met Fortuna Sittard schilderde Jahanbakhsh de bal met een heerlijk lobje over de keeper heen.

et

Conclusie VP
We schreven het bij Hirving Lozano, we schreven het bij Matthijs de Ligt en ook in het geval van Alireza Jahanbakhsh ontkomen we er - helaas - niet aan: een speler die er in de Eredivisie zó met kop en schouders bovenuit steekt, is waarschijnlijk niet lang meer te bewonderen op de Nederlandse velden. Grote kans dat de fans in het AFAS Stadion hun sterspeler aanstaande zondag rond 16.30 uur voor de allerlaatste keer getooid zien in het rode tenue van AZ. 

Jahanbakhsh (24) heeft dit seizoen alle verwachtingen overtroffen. Dribbelen, passeren, kappen, draaien, schieten, scoren: de man die drie jaar geleden nog in de Jupiler League speeld, kan het allemaal. Met Iran wacht hem op het WK de poule des doods. Tegen Marokko, Portugal en Spanje mag Jahanbakhsh zijn klasse etaleren op het mondiale toneel. Kort daarna zal een club uit de Premier League, Bundesliga of Serie A de Alkmaarse kassa ongetwijfeld laten rinkelen. 

Check ook: VP Award 2018: derde plaats is prooi voor Ajax-fenomeen

VP Award 2018: grote uitblinker van Feyenoord beloond met vierde plek

VP Award 2018: vijfde plaats voor temperamentvolle wervelwind van PSV