Viergever maakt gevoelige stap: Zelf ook verrast dat PSV mij benaderde

Viergever maakt gevoelige stap: "Zelf ook verrast dat PSV mij benaderde"

02-05-2018 22:17
52

Nick Viergever rondde vandaag een gevoelige transfer af: hij verruilt Ajax voor PSV. De overgang hing al enige tijd in de lucht, maar aanvankelijk was de verdediger verbaasd over de interesse van de Eindhovenaren. Hij bereidde zich voor op een avontuur buiten Nederland.

Viergever, die eerder al uitkwam voor Sparta Rotterdam en AZ, genoot belangstelling uit de Bundesliga. "Ik was zelf ook wel verrast dat PSV mij benaderde", zegt hij tegenover het AD. "Met mijn hoofd was ik al in het buitenland toen dit aanbod kwam. Het verhaal klonk goed. Ik moet het team helpen met mijn ervaring en moet gaan voor de positie van linksback of linker centrale verdediger."

"Natuurlijk zijn Ajax en PSV concurrenten, maar uiteindelijk gaat het sportieve boven alles. Zo heb ik het bekeken en daarom voelt deze stap goed", aldus Viergever (28), wiens contract in Amsterdam afliep. Een nieuwe aanbieding van de clubleiding bleef uit. "Dat zorgde er wel voor dat het vertrouwen wegebde. Het werd makkelijker om te vertrekken."