'Zoekend Heerenveen voerde gesprek met mogelijke Streppel-opvolger'

'Zoekend Heerenveen voerde gesprek met mogelijke Streppel-opvolger'

03-05-2018 08:22
23

De Leeuwarder Courant heeft navraag gedaan bij diverse trainers over de trainerspositie bij sc Heerenveen. De club heeft nog altijd geen opvolger weten te strikken voor Jurgen Streppel.

Maurice Steijn wordt het meest in verband gebracht met Heerenveen, maar is niet benaderd, zo laat hij weten aan de ochtendkrant. Marcel Keizer wil niets over Heerenveen zeggen. Ook Alex Pastoor wordt gelinkt aan de trainersklus. De oud-trainer van onder meer Sparta reageert: "Ik geloof niet dat ik kandidaat ben. Al zou ik dat ook zeggen als het wel zo was." AZ-assistent Arne Slot zegt dat Heerenveen 'niet aan de orde' is.

De Leeuwarder Courant weet dat Frank de Boer, Jaap Stam en Peter Bosz inzetten op een grotere club. Daardoor wordt de kans dat Heerenveen een grote naam strikt kleiner. Erwin Koeman is sinds zijn vertrek bij Everton, waar hij assistent was van zijn broer Ronald, werkloos. "In het leven sluit ik niets uit", zegt hij als hem gevraagd wordt naar Heerenveen. Koeman heeft een voorkeur voor het buitenland.

Een van de trainers die wél gesproken heeft met Heerenveen is Mitchell van der Gaag. De succestrainer van Excelsior staat ook op het lijstje van NAC Breda, waar ook Ernest Faber kandidaat is. Van der Gaag gaf in een eerder stadium aan de voorkeur te geven aan Portugal, maar blijft wellicht alsnog in Nederland.