Update: 'Geen droomtransfer voor Nederlandse doelman: Dortmund vindt alternatief'

Update: 'Geen droomtransfer voor Nederlandse doelman: Dortmund vindt alternatief'

03-05-2018 18:23
25

De Nederlandse keeper Mark Flekken staat in de belangstelling van Borussia Dortmund. Flekken staat momenteel onder contract bij MSV Duisburg, een club uit de 2. Bundesliga. Duisburg handhaafde zich dit seizoen op het tweede niveau in Duitsland.

De kans bestaat dat Flekken volgend seizoen actief is op het hoogste niveau in Duitsland. BILD meldt dat Dortmund geïnteresseerd is in de Nederlandse doelman (24). Flekken is in beeld om reservedoelman Roman Weidenfeller, die na dit seizoen stopt als profvoetballer, op te volgen. BILD weet ook dat SC Freiburg interesse heeft in de Nederlandse doelman. Flekken heeft gesprekken gevoerd met beide clubs. Het contract van Flekken bij Duisburg loopt nog tot de zomer van 2019.

Flekken ging een aantal maanden geleden viral tijdens een duel met FC Ingolstadt 04. De doelman stond met zijn rug naar het veld rustig uit zijn bidon te drinken, toen de tegenstander de gelijkmaker maakte. Het fragment ging de hele wereld over.

Update 18.23: Flekken lijkt zijn droomtransfer te kunnen vergeten. Volgens Der Kicker wordt Marwin Hitz volgend seizoen de nieuwe reservedoelman van Borussia Dortmund. De dertigjarige Zwitser keept momenteel voor FC Augsburg, waar zijn contract deze zomer afloopt.

Lees ookNederlandse 'viral-keeper' reageert: "De goaltune bleef maar doorgaan"