De Boer: 'Wanneer een club met die spelers en dat geld het niet waarmaakt..'

De Boer: 'Wanneer een club met die spelers en dat geld het niet waarmaakt..'

03-05-2018 14:38
32

Leo Beenhakker begrijpt dat een aantal mensen iets tegen Real Madrid heeft. De Madrilenen plaatsten zich moeizaam en met het nodige geluk voor de halve finales en finale van de Champions League.

"Het latje ligt natuurlijk hoog bij zo'n grote club, hè. Men verwacht een Real dat in alles Koninklijk is. Dat wil zeggen: én resultaat én goed voetbal. Dat eerste is er, dat laatste niet. Het voetbal van Real is niet koninklijk. Ik denk dat dat het is, wat aversie oproept bij mensen", legt Beenhakker, oud-trainer van Real, uit aan het Algemeen Dagblad.

Ook Ronald de Boer komt aan het woord. Hij is niet bepaald onder de indruk van het spel van de Spanjaarden. "Voetballiefhebbers gunnen Real heus een finaleplaats wanneer ze oogstrelend voetbal laten zien. Maar je hebt nu niet zoiets van: Goh, wat spelen ze overweldigend. En wanneer een club met die spelers en die financiële mogelijkheden het voetballend niet waarmaakt, is de gedachte toch snel dat een andere club de finale mag winnen."

De Boer stoort zich echter niet aan Real. "Dat had ik wel bij het antivoetbal van Chelsea. De enige aan wie ik me soms erger bij Real is Cristiano Ronaldo, vanwege zijn maniertjes. Van zo'n Sergio Ramos, die volgens velen niet bijdraagt aan de gunfactor van Real, kan ik alleen maar genieten. Juist omdat hij dat onoverwinnelijke zo belichaamt. En bovendien: Sergio Busquets van FC Barcelona is niet minder irritant."