NEC zet tweetal uit de selectie: Het is jammer dat het zo loopt

NEC zet tweetal uit de selectie: "Het is jammer dat het zo loopt"

03-05-2018 20:44
34

Het NEC-duo Joris Delle en Suently Alberto zal niet van de partij zijn, wanneer de Nijmegenaren aan de play-offs om promotie/degradatie beginnen. Delle heeft vrijwillig de selectie verlaten, terwijl Alberto niet meer mee mag trainen van de technische staf.

Delle was dit seizoen de eerste keeper in De Goffert, maar kreeg deze week te horen dat zijn basisplek voor de play-offs overgenomen zou worden door Marco van Duin. De 28-jarige Fransman kon zich hierdoor niet meer motiveren voor de play-offwedstrijden en is per direct vertrokken, meldt NEC via de clubsite. De sluitpost beschikt over een aflopend contract en heeft zijn laatste wedstrijd voor NEC gespeeld.

Alberto mag niet meedoen in de play-offs, omdat hij 'fysiek niet voldoet aan de gestelde normen'. De van PSV overgekomen verdediger kwam dit seizoen tot welgeteld zeven speelminuten in het eerste van NEC. "Het is jammer dat het zo loopt met Joris en Suently, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen", verklaart technisch directeur Remco Oversier de beslissing.

NEC werkt deze week een dubbele ontmoeting met FC Emmen af. Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt er om 14.30 afgetrapt in Emmen. De return in De Goffert vindt plaats op zondag 13 mei en begint ook om 14.30.