RB Salzburg bezwijkt in verlenging: Olympique Marseille naar Europa League-finale

03-05-2018 23:35
25

Atlético Madrid neemt het in de Europa League-finale op tegen Olympique Marseille. In een slopende verlenging trokken de Fransen aan het langste eind op bezoek bij de Oostenrijkse formatie RB Salzburg.

Door de 2-0 thuiszege van de Fransen in de heenwedstrijd, wist Salzburg op voorhand dat aanvallen de enige mogelijkheid was. Toch bleef het gehoopte spektakel uit in de eerste helft: Marseille gaf weinig grote kansen weg en wist zelf nauwelijks gevaarlijk te worden. Pas na rust brak Salzburg de wedstrijd open. Middenvelder Amadou Haidara overbrugde na 53 minuten spelen tientallen meters en prikte vervolgens de 1-0 tegen de touwen.

Het zorgde voor een impuls bij de thuisploeg. De hoop op een comeback groeide en terecht, zo bleek na 65 minuten. Een Oostenrijkse inzet werd aangeraakt en belandde achter Marseille-doelman Yohann Pelé. In het restant van de officiële speeltijd vielen geen treffers, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen. Ook in de extra tijd leek het erop dat er geen doelpunten gemaakt zouden worden. Beide ploegen vielen mondjesmaat aan en de vermoeidheid was zichtbaar, tot na 116 minuten spelen Marseille-invaller Rolando de wedstrijd besliste. Uit een corner, die overigens ten onrechte werd toegekend, tikte hij de 2-1 binnen, waardoor niet Salzburg maar Olympique Marseille zich plaatst voor de Europa League-finale.

De finale wordt op woensdag 16 mei gespeeld in het Franse Lyon. Atlético Madrid is dan de tegenstander. De Spanjaarden schakelden donderdagavond Arsenal uit in een eveneens bloedstollend gevecht.