Openlijke flirt met trainerschap Heerenveen: Zou een geweldige stap zijn

Openlijke flirt met trainerschap Heerenveen: "Zou een geweldige stap zijn"

04-05-2018 14:16
16

Maurice Steijn staat open voor sc Heerenveen. De Friese club zoekt een opvolger van Jurgen Streppel, die aan het einde van het seizoen vertrekt. Steijn, trainer van VVV-Venlo, wordt vaak genoemd in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik hoop de stap naar een subtopper te maken. Dat zou het allermooiste zijn. Of iets moois in het buitenland, dat zou ik ook ambiëren", vertelt Steijn aan FOX Sports. Is Heerenveen een optie? "Ja, dat zou een geweldige stap zijn. Het is een club met veel meer mogelijkheden, met betere spelers, met betere faciliteiten."

"Het zou een uitdaging zijn om te kijken of mijn manier van werken daar succesvol kan zijn. Ik ben hier (VVV, red.) vier jaar succesvol, bij ADO ben ik een aantal jaar succesvol geweest en ik hoop dat het nog een keer een stapje hoger kan. Het moet dan blijken of de club in jou de persoon ziet die zij willen hebben. Dat is niet aan mij."

Steijn ontkent dat hij contact heeft gehad met Heerenveen. "Ik word er constant in verband gebracht, maar het is er niet. Geen man overboord, hoor."