Guardiola bevestigt breuk met icoon: na acht jaar weg bij Manchester City

Guardiola bevestigt breuk met icoon: na acht jaar weg bij Manchester City

04-05-2018 15:20
20

Yaya Touré (34) vertrekt na dit seizoen bij Manchester City. Pep Guardiola, manager van de Engelse kampioen, bevestigt het nieuws vrijdagmiddag.

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het officieel: Touré is bezig aan zijn laatste weken als speler van Manchester City. Hij beschikt over een aflopend contract en vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij. Volgende week, in de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, staat Touré als laatste saluut in de basiself.

Wedden

Meer odds

"Yaya kwam hier bij de start van onze reis", verwijst Guardiola vrijdagmiddag op de persconferentie naar de opmars van City. "Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de positie waarop we nu zijn beland. Yaya was een sleutelspeler voor Roberto Mancini en Manuel Pellegrini."

Guardiola maakte de afgelopen twee jaar zelden gebruik van Touré. De teller stokte dit seizoen bij 142 minuten in de Premier League, uitgesmeerd over negen wedstrijden. Touré staat sinds 2010 onder contract bij Manchester City, dat hem destijds overnam van FC Barcelona.