Locadia bankzitter bij Brighton: 'Speelt simpelweg niet door de kracht van hen'

Locadia bankzitter bij Brighton: 'Speelt simpelweg niet door de kracht van hen'

04-05-2018 18:47
26

Jürgen Locadia moet zich momenteel tevreden stellen met een plek op de bank bij Brighton & Hove Albion. Volgens manager Chris Hughton zegt dat evenwel niets over zijn toekomst bij de club.

Locadia verruilde PSV in januari voor een kleine zeventien miljoen euro voor Brighton. Daar moet hij Glenn Murray en Ulloa voor zich dulden, aangezien Hughton vooral een spits in de Nederlander ziet. "We zijn zeer tevreden over wat hij tot nu toe heeft laten zien, maar het is wat lastig voor hem", zegt de manager, geciteerd door The Argus.

"Hij heeft bij PSV veelvuldig in een 4-3-3-gespeeld, wij zien wel degelijk een centrumspits in hem", aldus Hughton. "En daar hebben we op dit moment Glenn Murray, die veel heeft gescoord. Ulloa hebben we gehuurd van Leicester. Dat zijn jongens die de Premier League goed kennen en weten wat het inhoudt om in deze competitie als nummer 9 te spelen."

Hughton is desondanks positief over Locadia. "Hij speelt simpelweg niet door de kracht van die twee. Maar we gaan nog veel moois van hem zien." Hoewel Ulloa waarschijnlijk terugkeert naar Leicester, is het volgens de manager dan ook niet nodig om een nieuwe spits aan te trekken. Locadia speelde tot op heden vier Premier League-duels.