Afscheid na dertien jaar in Nederland: Altijd goede resultaten behaald

Afscheid na dertien jaar in Nederland: "Altijd goede resultaten behaald"

04-05-2018 20:59
7

77 wedstrijden namens MVV, 117 voor Roda JC en 126 in dienst van Heracles: het is de rijke oogst van Bram Castro in zijn dertien jaar op de Nederlandse velden. De 35-jarige Belg zal zondagmiddag echter voor het laatst onder de lat staan op de Nederlandse velden, voordat hij naar KV Mechelen vertrekt.

Castro kwam in de zomer van 2014 in Almelo terecht en heeft vrijwel alleen maar goede herinneringen aan zijn tijd in het Polman Stadion. "Het eerste half jaar was moeilijk, maar daarna hebben we alleen maar mooie momenten gekend", blikt hij terug in gesprek met RTV Oost. "Het hoogtepunt was Europees voetbal, maar gezien de omstandigheden en het budget waar Heracles Almelo mee werkt hebben we altijd goede resultaten behaald."

Voor Heracles staat er in de laatste wedstrijd van het seizoen niets meer op het spel, maar Castro wil wel graag winnen op bezoek bij Sparta. "Je wil hem toch winnend afsluiten, zodat je kunt zeggen dat je je laatste wedstrijd op Nederlandse bodem hebt gewonnen." Dat geldt ook voor trainer John Stegeman, die na vier seizoenen Heracles bij Go Ahead Eagles aan de slag gaat. "Ik ga hier door de voordeur naar buiten, dat is mooi. Ik sluit een mooie periode in mijn leven af, maar wil nog wel graag winnen van Sparta."