Başakşehir en Elia beleven rampavond en zien titelkansen afnemen

04-05-2018 21:32
6

Istanbul Başakşehir heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de koppositie te heroveren. In eigen huis won de seizoensrevelatie niet van Sivasspor (1-1) en daardoor kan Galatasaray later dit weekeinde uitlopen. Eljero Elia leverde een assist bij de openingstreffer, maar kon niet voorkomen dat zijn werkgever averij opliep.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Başakşehir, dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via Riad Bajic. Twee gele kaarten voor Marcio Mossoro in en kortbestek kantelden de wedstrijd echter volledig. Met tien man slaagde de thuisploeg er niet in de voorsprong uit te bouwen en diep in de tweede helft deelde Sivasspor een gevoelige tik uit.

Een blunder van doelman Volkan Babacan, die de bal na een voorzet in het eigen doel werkte, betekende de 1-1. Bij Arda Turan sloegen vervolgens alle stoppen door en in de blessuretijd moest hij het veld ruimen met direct rood, nadat hij de assistent-scheidsrechter beledigde. Başakşehir moet genoegen nemen met één punt en moet vrezen dat Galatasaray zondag een gat slaat door te winnen van Akhisarspor.