Heerenveen moet Feyenoord verslaan: 'Anders is het seizoen mislukt'

Heerenveen moet Feyenoord verslaan: 'Anders is het seizoen mislukt'

04-05-2018 22:02
12

Met nog één wedstrijd te gaan, is sc Heerenveen niet verzekerd van deelname aan de play-offs. In het slechtst denkbare scenario komen PEC Zwolle en ADO Den Haag langszij in de laatste speelronde. Volgens clubwatcher Reon Boeringa kunnen de Friezen dan niet spreken van een geslaagd seizoen.

In de afsluitende speelronde ontvangt Heerenveen nummer vier Feyenoord. Bij een zege mag de ploeg van Jurgen Streppel zich mengen in de strijd om een Europees ticket. "Als ze dit nog weggeven, dan is het seizoen zonder enige twijfel volledig mislukt. De doelstelling is het hele jaar het halen van play-offs geweest. Als ze winnen, dan kan alles nog", aldus Boeringa van Voetbal International.

"Ze waren heel goed begonnen, net als vorig seizoen. Vervolgens kwamen ze in een fase met mindere resultaten en minder spel. Het sprankelde niet meer zo", vat Boeringa samen. In zijn ogen is de verhouding tussen het publiek en de hoofdtrainer al flink bekoeld. "De liefde tussen de supporters en het Heerenveen van Jurgen Streppel is ook al een paar maanden over."

De Gelderse oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen in het Abe Lenstra Stadion. "Het zou wel mooi zijn voor Streppel dat hij zijn doelstelling behaald met sc Heerenveen. Daar kan hij op zijn CV dan altijd nog naar wijzen. Maar ik denk dat het al met al voor heel Heerenveen en de supporters goed is, dat er na dit seizoen een frisse wind gaat waaien", aldus Boeringa.