Individuele prijzen voor Salah: Natuurlijk had De Bruyne moeten winnen

Individuele prijzen voor Salah: "Natuurlijk had De Bruyne moeten winnen"

04-05-2018 22:38
8

Kevin De Bruyne werd landskampioen met Manchester City, maar de individuele prijzen gingen niet naar hem. Mohamed Salah werd door de journalisten verkozen tot 'Speler van het Jaar' en door zijn collega-voetballers tot 'Beste Speler van de Premier League'. Vincent Kompany had in één van beide uitverkiezingen graag een andere uitslag gezien.

Bij CNN neemt Kompany het op voor zijn ploeggenoot bij City en het Belgische nationale team. "Ik ben bevooroordeeld: ja, natuurlijk had De Bruyne moeten winnen. Maar hoe kun je iets afdoen aan de prestaties van Salah? Ik ben ook blij dat hij als Afrikaanse speler heeft gewonnen. Zijn prijs heeft een grote impact in zijn land en in heel Afrika."

Wedden

Meer odds

Hoewel Kompany de eer gunt aan de Egyptenaar van Liverpool, had hij liever gezien dat De Bruyne met één van beide trofeeën aan de haal was gegaan. "De manier waarop hij het spel leest en de wedstrijden aanvoelt, gaat veel verder dan wat je bij de meeste andere spelers ziet. Zijn passes zijn bij momenten buitenaards. Hij doet dingen die geen enkele andere speler op de belangrijke momenten zou doen. Daarom zit hij op een ander niveau."