AZ-uitblinker: 'Dat trekt de aandacht in mijn vaderland, mensen volgen het'

AZ-uitblinker: 'Dat trekt de aandacht in mijn vaderland, mensen volgen het'

05-05-2018 08:52
24

Alireza Jahanbakhsh kan zich zondag tijdens de laatste speelronde tot topscorer van de Eredivisie kronen. De aanvaller van AZ voelt de hete adem van  de concurrentie echter in de nek.

"Ja, ook in Iran is het een item. Ik kan zondag topscorer van Nederland worden en dat trekt de aandacht in mijn vaderland", zegt Jahanbakhsh in De Telegraaf. "Journalisten bellen, mensen volgen het. Het is iets waar ik aan het begin van het seizoen nooit een doel van heb gemaakt. Ik speel nu vijf jaar in Nederland en wil het gewoon elk seizoen beter doen."

"Ik maakte vorig seizoen tien competitiedoelpunten voor AZ en dat getal wilde ik opkrikken. Dat is al gelukt, maar als je voor de laatste speelronde helemaal alleen boven aan de topscorerslijst staat, wil je ook topscorer worden", stelt de rechtsbuiten. "Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn, maar ik denk wel dat ik tegen PEC Zwolle moet scoren om boven aan de lijst te blijven."

Jahanbakhsh denkt dat er nog veel kan veranderen zondag. "In de laatste speelronde staat er voor veel clubs niets meer op het spel. Dat kan voor hoge uitslagen zorgen. Als ik topscorer zou worden, zou dat voelen als de dag dat ik werd verkozen tot beste speler van de Jupiler League (in 2014/'15, toen hij voor NEC uitkwam, red.)."

"Een individuele prijs", verklaart hij. "AZ had als collectief een prijs verdiend. Het was zwaar om voor de tweede maal op een rij de bekerfinale te verliezen, al was Feyenoord die dag beter."