'Weigering' komt Besiktas duur te staan: Babel en Lens niet welkom in beker

'Weigering' komt Besiktas duur te staan: Babel en Lens niet welkom in beker

05-05-2018 14:14
8

Besiktas mag komend seizoen niet deelnemen aan het Turkse bekertoernooi. De schorsing volgt na het besluit van de regerend landskampioen om donderdag niet op te komen dagen voor het restant van de halve finale tegen Fenerbahçe.

Die wedstrijd werd op 19 april na een uur gestaakt bij een 0-0 stand wegens rellen op de tribune. De Turkse voetbalbond oordeelde dat de resterende 32 minuten achter gesloten deuren zouden worden gespeeld, maar Besiktas kwam niet opdagen.

Besiktas is boos omdat trainer Senol Günes een voorwerp tegen zijn hoofd kreeg en een nacht in het ziekenhuis moest doorbrengen. Zijn spelers, onder wie Ryan Babel en Jeremain Lens, vluchtten daarop naar de catacomben. Door alle gebeurtenissen had de topclub uit Istanbul er geen trek in om het restant in een leeg stadion uit te spelen.

Het Fenerbahçe van Vincent Janssen, dat de heenwedstrijd bij Besiktas met 2-2 gelijk had gespeeld, kreeg zodoende een reglementaire 3-0 overwinning toebedeeld. Fener mag zich opmaken voor de finale tegen Akhisarspor.

Zie ookKelderklasse-taferelen: Besiktas komt niet opdagen, trainingspartijtje Fenerbahçe