'Utrecht zoekt middenvelders en wil shoppen bij Feyenoord en AZ'

'Utrecht zoekt middenvelders en wil shoppen bij Feyenoord en AZ'

05-05-2018 18:55
24

FC Utrecht hoopt zich naast Leon Guwara van Werder Bremen ook te versterken met twee Eredivisie-middenvelders. Het gaat volgens RTV Utrecht om Simon Gustafson (Feyenoord) en Joris van Overeem (AZ).

"Er zijn drie spelers die op het lijstje staan van FC Utrecht: Guwara, Joris van Overeem en Simon Gustafson. Hij is van Feyenoord en wordt nu verhuurd aan Roda. Feyenoord wil hem nog een jaar uitlenen", zegt presentator René van den Berg bij RTV Utrecht.

Van Overeem kwam dit seizoen 25 keer in actie voor AZ. Daarin maakte hij twee doelpunten. Volgens RTV Utrecht is de kans groot dat de middenvelder volgend seizoen in de Galgenwaard te bewonderen is. Ook Gustafson staat op het lijstje van Utrecht. De Zweedse middenvelder is officieel eigendom van Feyenoord, dat hem dit seizoen verhuurt aan Roda JC. De kans dat Gustafson volgend seizoen een kans krijgt in De Kuip, is klein.

"Ik heb nog een contract voor een jaar bij Feyenoord, maar de club en ik zijn in een gesprek overeengekomen dat mijn toekomst elders ligt", liet Gustafson zaterdag weten in dagblad de Limburger. Volgens RTV Utrecht gaat de club uit de Domstad een poging doen om Gustafson een jaar op huurbasis te contracteren.

Lees ook'FC Utrecht haalt eerste aanwinst: akkoord met verdediger van Bundesliga-club'

Lees ook: Einde verhaal bij Feyenoord: "Overeengekomen dat mijn toekomst elders ligt"