Everton dompelt Southampton in rouw met goal in 96e minuut; West Brom leeft nog

Everton dompelt Southampton in rouw met goal in 96e minuut; West Brom leeft nog

05-05-2018 20:28
7

Voor de tweede keer in een paar uur tijd is West Bromwich Albion ontsnapt aan degradatie uit de Premier League. Southampton léék het lot van The Baggies te bezegelen door te winnen bij Everton. In de allerlaatste minuut van de clash werd het alsnog gelijk. 

West Brom greep rond 18.00 uur de allerlaatste strohalm door in extremis van Spurs te winnen. Daardoor mocht de ploeg weer dromen van lijfsbehoud in de Premier League. Het was dan wel zaak dat Southampton géén zege zou boeken bij Everton. Juist dat scenario leek zich te ontvouwen.  

Everton en Southampton bakten er op Goodison Park 90 minuten lang vrij weinig van. In de eerste helft gebeurde er haast niets. Jordan Pickford, goalie van de thuisploeg, moest één keer in actie komen. Hij greep goed in bij een volley van Charlie Austin.

Na de pauze maakte Nathan Redmond de 0-1. De vleugelaanvaller werkte een voorzet van Cédric binnen. Everton-manager Sam Allardyce bracht Davy Klaassen in de slotfase in het veld en na een rode kaart voor Southampton-verdediger Maya Yoshida (twee keer geel) werd het zowaar nog spannend. Nadat The Toffees eerst nog twee goede kansen om zeep hadden geholpen, werd het in de 96e minuut (!) alsnog gelijk. Tom Davies scoorde. Zijn schot werd van richting veranderd door Wesley Hoedt. 

Southampton staat nu boven de streep, met 33 punten uit 36 duels. Ook Swansea heeft 33 uit 36, met een slechter doelsaldo. West Brom (37 duels gespeeld) staat op 31 punten. Stoke City degradeerde zaterdagmiddag door in eigen huis te verliezen van Crystal Palace. Door de remise van Everton is Burnley overigens zeker van de zevende plek - en dus Europees voetbal.