Debuterende tiener schittert bij Dordrecht: 'Bellen mag altijd, heb geen contract'

Debuterende tiener schittert bij Dordrecht: 'Bellen mag altijd, heb geen contract'

06-05-2018 07:38
4

FC Dordrecht-doelman Menno Bergsen kan zijn geluk niet op na zijn heldenrol in de ongelooflijke comeback van zijn ploeg tegen SC Cambuur (1-4). Hij hield de Schapenkoppen met een aantal indrukwekkende reddingen op de been. En dat bij zijn debuut.

De achttienjarige Bergsen, normaal gesproken derde keeper, stond onder de lat omdat Bryan Janssen tijdens de warming-up geblesseerd raakte. "Dit is echt een jongensdroom voor mij", glundert hij in gesprek met FOX Sports, nadat Dordrecht na penalty's aan het langste eind had getrokken. "Het is fantastisch, echt waar. Ik kan het nog niet geloven, dat komt later pas. Ik ben nu zo blij, dat wil je niet weten."

"Het was wel spannend. Mijn debuut tegen Cambuur uit en dan ook nog eens in de play-offs", vervolgt de tiener. "Maar toen ik in de tweede helft die ballen pakte, kon het niet meer stuk voor mij", aldus Bergsen, die zich meteen in de kijker speelde. "Ik wil het liefst elke wedstrijd keepen, maar ik ben nog jong dus ik moet geduld hebben." Mogen geïnteresseerde clubs contact opnemen? "Bellen mag altijd. Ik heb geen contract, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij Dordrecht, dus laten we niet te hard van stapel lopen."

"Een begin van een mooie carrière? 'Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk spelen. De absolute top, daar droomt elke jongen van. Dit was een mooi begin", besluit de held van Dordrecht.