Woede en ongeloof bij Cambuur: 'Zegt iets over ons karakter, ik ben pislink'

Woede en ongeloof bij Cambuur: 'Zegt iets over ons karakter, ik ben pislink'

06-05-2018 08:30
45

De uitschakeling in de play-offs tegen FC Dordrecht is bij SC Cambuur als een mokerslag aangekomen. Trainer René Hake is pislink na de wanvertoning, terwijl aanvaller Martijn Barto het boetekleed aantrekt.

Cambuur won het eerste duel in Zuid-Holland met 1-4, maar ging zaterdagavond op eigen veld met dezelfde cijfers onderuit, om het na strafschoppen af te leggen tegen Dordrecht. "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor wat ons is overkomen, we moeten ons helemaal kapot schamen met zijn allen", zegt Barto tegen Voetbal International.

Hake is extreem teleurgesteld. "Ik heb de jongens gewaarschuwd, dat zij in de tweede helft alles of niets zouden gaan spelen. Daar moesten we tegen gewapend zijn, nou, je hebt het gezien", stelt de oefenmeester. "Het zegt iets over ons karakter. Ik ben heel boos, pislink. Ik heb na afloop in de kleedkamer gezegd dat dit belachelijk en onwaardig is. Een schande dat dit ons overkomt."

Hake wijzigde zijn elftal op vier plaatsen. Haalde hij daarmee het fundament weg? "Dat wil ik best op me nemen, geen probleem. Maar die keuze is bewust gemaakt vanwege de fitheid van bepaalde spelers. Ook de spelers die vandaag speelden zijn goed genoeg voor Cambuur en hadden goed genoeg moeten zijn om deze klus te klaren."