PSV sluit af met gezapige remise, matig Ajax knokt zich naar winst op Excelsior

06-05-2018 16:21
40

Landskampioen PSV is het seizoen geëindigd met een remise tegen FC Groningen. In een broeierig Philips Stadion bleef het zondagmiddag bij 0-0. Ajax, de nummer twee op de ranglijst, knokte zich na rust na een zege op Excelsior: 2-1.

PSV - FC Groningen 0-0
PSV-trainer Phillip Cocu koos tegen Groningen voor vijf nieuwe gezichten in de basis. Jeroen Zoet stond weer onder de lat en Hirving Lozano kreeg een plekje in de spits. De Mexicaanse vedette maakte bij aanvang van het duel nog kans op de topscorerstitel en Cocu gaf toe dat er veel aan gelegen was om Lozano aan een paar goals te helpen.

Die goals vielen uiteindelijk niet. Voor rust moesten er twee spelers van de kampioen geblesseerd afhaken: Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix gewisseld. Na de pauze vonden beide ploegen het wel prima.

Opvallend moment was nog een opstootje met Lozano. Met geel op zak ging de aanvaller hard door op Groningen-doelman Sergio Padt. Spelers van de gasten deden hun beklagen en kregen het aan de stok met fans van PSV.

Excelsior - Ajax 1-2
In de eerste helft van de wedstrijd in Rotterdam bakte Ajax er werkelijk niets van tegen middenmoter Excelsior. Exemplarisch was de wijze waarop de openingstreffer tot stand kwam. Matthijs de Ligt wilde de bal terugspelen op de debuterende goalie Kostas Lamprou, maar vanwege een miscommunicatie belandde de bal in het doel.

Na de pauze knokte Ajax zich terug. Binnen een paar minuten kopte Justin Kluivert de gelijkmaker binnen en even later ging de bal op de stip na een overtreding op Hakim Ziyech. De spelmaker wilde eerst zelf aanleggen voor de penalty, maar hij gaf de bal af aan Kasper Dolberg. De Deense spits schoot raak.