Mooi afscheid voor Wenger, Liverpool lijdt nederlaag met gevolgen voor PSV

06-05-2018 19:36
15

Arsenal heeft de laatste thuiswedstrijd onder Arsène Wenger eenvoudig gewonnen. De nummer zes van de Premier League was veel te sterk voor nummer zeven Burnley. Chelsea won met 1-0 van Liverpool, wat gevolgen heeft voor PSV.

Arsenal - Burnley begon met een erehaag voor Wenger. Ook in de wedstrijd gaven de bezoekers ruim baan aan The Gunners, die al voor rust het verschil maakten. Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette maakten de doelpunten. Na rust liep Arsenal uit naar een 5-0 overwinning door goals van Sead Kolasinac, Alex Iwobi en nog een keer Aubameyang.

Chelsea - Liverpool
Op Stamford Bridge kon Liverpool, dat woensdag een uiterste krachtinspanning leverde in de Champions League-return tegen AS Roma, het niet bolwerken tegen Chelsea. De thuisploeg won met 1-0 door een doelpunt van Olivier Giroud. In het vervolg had Chelsea genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar gescoord werd er niet meer.

Voor Liverpool staat er nog één competitiewedstrijd op het programma. Volgende week moet er gewonnen worden van Brighton & Hove Albion om de vierde plek in de Premier League binnen te harken. Dat geeft recht op een Champions League-ticket. PSV zal de wedstrijd met bovengemiddelde belangstelling volgen. Als Liverpool wint, gaat PSV automatisch naar de vierde voorronde van de Champions League.