De Eredivisie-flops: prutsende PSV'ers en viertal van onthutsend PEC

De Eredivisie-flops: prutsende PSV'ers en viertal van onthutsend PEC

07-05-2018 11:00
46

Voor de 34e keer dit seizoen: de grootste flops van de afgelopen speelronde. Het zal niemand verbazen dat het onthutsende zwakke PEC Zwolle, dat zondag met 6-0 verloor bij AZ, prominent aanwezig is in de floplijst.

Hidde Jurjus (Roda JC)
Diederik Boer had hier niet misstaan, maar op onze redactie gingen de meeste stemmen uit naar Roda JC-goalie Jurjus. De huurling van PSV verloor met zijn club met 3-2 van ADO Den Haag. Hij blunderde gigantisch bij één van de Haagse treffers. 

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
Het werd een pijnlijk weerzien voor Woudenberg met zijn oude ploeggenoot Steven Berghuis. De linksback bleek niet in staat om de rechtsbuiten van Feyenoord in toom te houden. Berghuis scoorde twee keer en had er nog veel meer kunnen maken. 

Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Al maanden is PEC Zwolle het volledig kwijt en de Eredivisie kreeg zondagmiddag in Alkmaar een passend slot. AZ had er veertien kunnen maken. Het bleef bij 6-0 en Dirk Marcellis werd aan alle kanten voorbijgelopen. 

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
De partner in crime van Marcellis in de achterhoede van PEC verkast in de zomer naar Manchester City. Inderdaad ja, de kampioen van Engeland waar de gemiddelde speler een prijskaartje heeft van 60 miljoen euro. Of iets meer. We wensen Sandler veel sterkte. 

Sander Fischer (Sparta)
Michel Breuer in de Eredivisie, dat kon natuurlijk al een tijdje niet meer. Op basis van het duel tussen Sparta en Heracles Almelo (2-5) durven we te stellen dat Fischer ook z'n beste tijd heeft gehad. Onthutsend. 

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Met name in de eerste helft van Heerenveen-Feyenoord in het Abe Lenstra Stadion hadden de Friezen niets te vertellen. Vlap, dit seizoen toch regelmatig geprezen, zakte door het ijs. Om hem een toptalent te noemen, gaat voorlopig echt te ver. 

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Heel PEC ging de bietenbrug op tegen AZ en eigenlijk is het dus flauw om er een paar spelers uit te pikken. Toch doen we dat maar. Saymak wil in de zomer graag naar mooie club in binnen- of buitenland verkassen. Het is voor hem te hopen dat de scouts een snipperdag hadden opgenomen. 

Gastón Pereiro (PSV)
Soms is het alles en regelmatig is het helemaal niets. Pereiro zat zondagmiddag  duidelijk elders met zijn gedachten. Het spel van de Uruguayaanse stilist was frustrerend om naar te kijken. 

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Na afloop van de krappe zege op Excelsior (1-2) kondigde Huntelaar dat hij er definitief nog een jaartje aan vastplakt bij Ajax. Het is voor trainer Erik ten Hag en de fans te hopen dat Huntelaar zijn vorm snel hervindt. Het is al maanden niet hoogstaand wat de 34-jarige goaltjesdief laat zien. 

Queensy Menig (PEC Zwolle)
De vierde naam van PEC in deze lijst. Achterin ging bijna alles fout, op het middenveld lukte er niets en de aanvaller van de ploeg van trainer John van 't Schip speelden ook helemaal niets klaar. De ene na de andere actie van vleugelspits Menig ging verkeerde. 

Hirving Lozano (PSV)
Zijn teamgenoten wilden hem zondag graag aan een paar goals helpen, zodat Lozano nog een gooi kon doen naar de topscorerstitel. Dat plannetje mislukte faliekant. Lozano speelde matig en gedroeg zich bij vlagen als een vermoeiend opgewonden standje.