Tiental van Barcelona houdt Real Madrid op gelijkspel in verhitte Clásico

Tiental van Barcelona houdt Real Madrid op gelijkspel in verhitte Clásico

06-05-2018 22:39
38

FC Barcelona is nog altijd ongeslagen na de verhitte confrontatie tegen aartsrivaal Real Madrid. El Clásico eindigde zondagavond in 2-2 en arbiter José Hernández Hernández had de grootste moeite om de twee grootmachten in bedwang te houden.

De titanenstrijd kwam al vroeg tot ontbranding: Luis Suarez nam na tien minuten spelen een voorzet van Sergi Roberto ineens uit de lucht en liet doelman Keylor Navas kansloos met zijn schitterende volley. Vier minuten later was het echter alweer gelijk. Karim Benzema legde met het hoofd een voorzet van Toni Kroos terug en Cristiano Ronaldo tikte de 1-1 binnen.

Wedden

Meer odds

Ronaldo werd bij dit doelpunt echter hard op zijn enkel geraakt door Gerard Piqué en moest in de rust gewisseld worden. De wedstrijd was ondertussen nog veel grimmiger geworden en arbiter Hernández moest meerdere malen naar zijn borstzak grijpen. Jordi Alba greep Luka Modric bij de keel en Gareth Bale had het voorzien op de achillespezen van Samuel Umtiti, maar beiden mochten blijven staan. Dat gold niet voor Roberto, die zich liet provoceren door Marcelo, natrapte en vervolgens mocht gaan douchen.

Na de pauze meldde Lionel Messi zich. De Argentijn zag dat Hernández niet floot voor een overtreding van Suárez en zorgde met een strak schot voor de 2-1. Nadat Andrés Iniesta in zijn laatste Clásico een publiekswissel kreeg, hielden de tien van Barcelona lang stand. Een kwartier voor tijd trok Bale echter de zaken gelijk met een verwoestende uithaal. Beide ploegen maakten er tot de laatste seconde een intens voetbalgevecht van en Marcelo claimde tevergeefs een penalty. De 2-2 bleef echter op het bord.