Bizarre blessure én breuk voor PSV'er De Jong: Amper lopen in m'n schoenen

Bizarre blessure én breuk voor PSV'er De Jong: "Amper lopen in m'n schoenen"

07-05-2018 07:28
16

Luuk de Jong speelde drie weken geleden, thuis tegen Ajax, zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Naast een handblessure, blijkt de PSV-spits ook zijn teen te hebben gebroken.

De Jong maakte in de kampioenswedstrijd tegen Ajax de 2-0, maar moest na een uur naar de kant na een botsing met Joël Veltman. Het vel was volledig losgescheurd van zijn duim. Daar bleef het niet bij. De Jong liep tegen Ajax ook een gebroken teen op.

De PSV'er kwam sinds de dubbele blessure niet meer in actie. "Ik heb het nog wel geprobeerd", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Maar ik kon nog steeds amper in mijn schoenen. Het manchet rond mijn hand moet er ook nog drie weken om blijven. Maar als het écht moet, kun je daar nog wel mee spelen."

Het is de vraag of De Jong nu zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor PSV. Een transfer is niet uitgesloten. "Ik ben na vier jaar nog niet uitgekeken op PSV. Maar een avontuur in Mexico zoals dat afgelopen winter gloorde, of vorig jaar zomer Bordeaux, dat trekt me ook."