Verbeek doet onthulling na 150 dagen Twente: Grote verdeeldheid in de groep

Verbeek doet onthulling na 150 dagen Twente: "Grote verdeeldheid in de groep"

07-05-2018 09:56
33

Gertjan Verbeek erkent dat de werkrelatie tussen hem en een groepje spelers bij FC Twente niet optimaal was. Na 150 dagen kreeg de trainer zijn congé.

"Ongetwijfeld zullen een aantal spelers een mindere relatie met mij hebben gehad. Er was grote verdeeldheid in de groep", vertelt Verbeek in het eerste interview na zjin ontslag aan de NOS. "Als de resultaten slecht zijn, heb je altijd mensen die gaan lopen steigeren, klagen en piepen. Dat is bij andere clubs net zo."

Verbeek keek met kromme tenen naar de slotfase van het seizoen. Vorige week degradeerde Twente. "Je voelt het natuurlijk al tijden aankomen dat je de gedoodverfde kandidaat bent om te degraderen. Het doet zeer als het moment daar is. Desondanks heb ik wel met een heleboel mensen prettig samengewerkt. Je gunt die mensen de Eredivisie."

Over de verdeeldheid in de Twente-selectie. "De onderlinge acceptatie was er niet helemaal. Dan wordt het lastig, wat je ook doet. Je moet geloven in elkaar, vertrouwen in elkaar. Dat was onder de vorige trainer niet zo en nu nog steeds niet zo. Ik wist vooraf al dat het moeilijk zou worden."

Check ook: Verbeek met de dood bedreigd bij FC Twente: "Zij schrikt zich een hoedje"

Check ook: Verbeek denkt serieus aan carrièreswitch: "Ik heb mijn portie wel gehad"