'Aantal jongens' de pineut in Enschede: Het is schandalig wat er gebeurd is

'Aantal jongens' de pineut in Enschede: "Het is schandalig wat er gebeurd is"

07-05-2018 10:35
60

'Supporters' van FC Twente die zondag tijdens het thuisduel met NAC Breda (1-1) rookbommen en vuurwerk op het veld hebben gegooid, zijn de pineut. Volgens directeur Erik Velderman zijn diverse daders goed zichtbaar op camerabeelden. 

"De daders zullen de gevolgen van hun actie ondervinden", liet Velderman weten in Langs de Lijn op Radio 1"Dankzij de camera's in het stadion hebben we een aantal jongens haarscherp op beeld." 

FC Twente, dat een boete van de KNVB tegemoet kan zien, had vòòr het duel in de Grolsch Veste nota bene maatregelen getroffen. Het zat er namelijk dik in dat fans tijdens de laatste wedstrijd in de Eredivisie wilden uitpakken met vuurwerk. 

"We hebben enorm zwaar gecontroleerd, maar blijkbaar is zelfs dat niet genoeg om dit te voorkomen", aldus Velderman. Hij benadrukte dat het om een klein deel van de aanhang gaat. "Het overgrote deel van Vak-P steunt de ploeg altijd op een geweldige manier. Dat een tiental raddraaiers het zo verpest, is zuur."

"Het was een emotionele wedstrijd. Maar dat betekent niet dat je het zo mag verpesten als supporter. Het is schandalig wat er gebeurd is."

Check ook: Schandalig: Twente-fans gooien met vuurwerk en rookpotten, wedstrijd gestaakt