Ziyech vereerd: 'Blij dat ik gewonnen heb, maar zij komen ook in aanmerking'

Ziyech vereerd: 'Blij dat ik gewonnen heb, maar zij komen ook in aanmerking'

07-05-2018 12:50
48

Hakim Ziyech strikes again: de spelmaker van Ajax wint in 2018, net als in 2016, de VP Award. Het is voor Ziyech een gouden prijs met een zilveren randje. "Het was een heel moeilijk en leerzaam jaar."

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Van alle jaren die ik heb meegemaakt als profvoetballer, was dit jaar wel het heftigst", blikt Ziyech in gesprek met VoetbalPrimeur terug op zijn veelbewogen seizoen met Ajax.

Lees ook: VP Award 2018: Ajax-vedette neemt afscheid met monsterzege

Vind je zelf dat je de VP Award 2018 verdient?
Ziyech: "Je kan hem geven, ja. Maar er komen meer mensen in aanmerking. Jahanbakhsh draait een topseizoen, Berghuis draait een topseizoen. Maar ik ben wel blij dat ik hem gewonnen heb."

Welke momenten blijven je in positieve zin bij, ondanks de vele dieptepunten dit seizoen?
"De momenten met mijn teamgenoten, de goede wedstrijden die we gespeeld hebben. En de mensen op de club onthoud ik, ondanks de moeilijke tijd hebben we veel steun aan elkaar gehad. Dat zijn wel de mooie momenten."

Negen doelpunten, vijftien assists. Ben je daar tevreden mee?
"Nee, ik ben niet tevreden. Je moet nooit tevreden zijn. De cijfers zijn niet slecht, maar ik weet van mezelf dat het er veel meer hadden kunnen zijn. Ik vind dat er zeker wel vijf goals en tien assists bij hadden gekund. We hebben genoeg wedstrijden gehad waarin het niet liep, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. We hebben ook enorm veel kansen gemist, ík zelf heb ook heel veel kansen gemist."

Afgelopen vrijdag overhandigde VoetbalPrimeur de VP Award 2018 aan Hakim Ziyech.