'Iniesta verkast niet naar China, maar wordt ploeggenoot van Havenaar en Podolski'

'Iniesta verkast niet naar China, maar wordt ploeggenoot van Havenaar en Podolski'

07-05-2018 22:53
29

Niet China, maar Japan lijkt de nieuwe bestemming van Andrés Iniesta te worden. Volgens het Spaanse medium Cadena Ser staat de 33-jarige spelmaker op het punt om een driejarig contract te tekenen bij Vissel Kobe, waar ook Lukas Podolski en Mike Havenaar onder contract staan.

Iniesta leek op weg naar het Chinese Chongquing Lifan, maar die club liet weten af te zien van de komst van de Spanjaard. Nu lijkt het dus Vissel Kobe te worden voor Iniesta, die in Japan naar verluidt 25 miljoen euro per seizoen op kan strijken. Vissel Kobe is, net als Chongquing, bereid om te investeren in de wijngaard van Iniesta. Hiroshi Mikitani, CEO van Barcelona's shirtsponsor Rakuten, heeft een groot aandeel gehad in de transfer, die nog niet rond is.

Als er getekend is, mag Havenaar zich teamgenoot noemen van Iniesta. De dertigjarige Japanse aanvaller verliet ADO Den Haag vorig seizoen voor de Japanse competitie. Naast Havenaar is ook Podolski actief voor Vissel Kobe. De Duitser is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in Japan. Hij kwam over van Galatasaray.

Iniesta maakte twee weken geleden bekend dat hij na 22 jaar afscheid neemt van Barcelona. Zondag speelde hij zijn laatste El Clasico tegen Real Madrid.