'Pispaal' van FC Utrecht is Speler van het Jaar: Alsof het zo moest zijn

'Pispaal' van FC Utrecht is Speler van het Jaar: "Alsof het zo moest zijn"

08-05-2018 13:46
13

In de afgelopen tien jaar was hij regelmatig de gebeten hond bij de kritische achterban van FC Utrecht. Het contrast is dit seizoen dan ook groot voor Mark van der Maarel: de 28-jarige verdediger werd zondag door de fans verkozen tot Speler van het Jaar. 

"Alsof het zo moest zijn, dat ik nu win in mijn tiende jaar. Het geeft aan dat ik enorm wordt gewaardeerd en dat ga ik niet zo gauw overboord gooien. En ik las ergens dat het nog niet eerder is gebeurd dat iemand twee jaar op een rij deze prijs won. Ik weet niet of dat haalbaar is. Dan zal ik er een schepje bovenop moeten doen", wordt de routinier geciteerd door het Algemeen Dagblad. 

Enkele weken geleden vertelde Van der Maarel nog over zijn haat-liefdeverhouding met het publiek in stadion Galgenwaard. Of hij nu definitief pispaaltje-af is? "Dat weet je niet. De aanhouder wint, ik sta hier nu met die prijs en ik heb altijd alles gegeven voor het plekje dat ik wilde veroveren. Dat heeft geresulteerd in deze trofee, een stukje persoonlijke erkenning."