Afscheid Genee, Gijp en Derksen wordt deceptie: Er was eigenlijk geen sfeer

Afscheid Genee, Gijp en Derksen wordt deceptie: "Er was eigenlijk geen sfeer"

08-05-2018 14:27
48

Voor de állerlaatste keer was de populaire voetbaltalkshow Voetbal Inside maandagavond te zien op RTL7. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen verhuizen in de zomer naar Veronica. Het grootse afscheid van het trio viel een beetje in het water, vond Michiel van Egmond. 

De voormalig eindredacteur van het programma was tijdens en na afloop van de grote finale aanwezig in de studio. "Hoe de sfeer was? Er was eigenlijk geen sfeer. In die zin: er was wel van alles georganiseerd – er was bier en er waren heel veel bitterballen – maar er waren helemaal geen gasten om mee te proosten", blikte Van Egmond the day after terug bij Radio Veronica. 

"Werkelijk helemaal niemand. De hoofdrolspelers waren er wel, maar bijvoorbeeld de directieleden van RTL niet. Er was één fotograaf, maar er viel niet veel te fotograferen."

“Of het gênant is? Nou, gênant... Het past ook wel bij het programma, vind je niet? Onderling werd het wel gezellig, maar Jan Boskamp moest nog drie uur rijden naar huis, dus die was snel weg."

"Johan Derksen riep al op de drempel: ik houd niet van gezelligheid en wie zijn al deze mensen? René vertrok ook vrij snel. Daar zaten we dan met drieduizend bitterballen met z'n allen."