VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

09-05-2018 12:00
55

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van linksback zijn:

Joshua Brenet (PSV)
Regelmatig verguisd en weggehoond, zelfs door zijn eigen fans, maar dit seizoen viel Brenet amper op een fout te betrappen. Bij-gebrek-aan-beter stelde Phillip Cocu de rechtspoot vrijwel wekelijks op als linksback. Brenet voerde zijn taken voortreffelijk uit.

Nicólas Tagliafico (Ajax)
Marc Overmars en de scouts van Ajax toverden Tagliafico in januari uit de hoge hoed. De international van Argentinië lijkt de miljoenen euro’s die hij kostte dubbel en dwars waard te zijn. In Amsterdam praat niemand meer over een linksbackprobleem.

Thomas Ouwejan (AZ)
Na de transfer van Ridgeciano Haps naar Feyenoord vond de leiding van AZ het niet nodig om een nieuwe linksback aan te trekken. Ouwejan was immers klaargestoomd voor het grote werk. De 21-jarige linksback stond wekelijks in de basis en leverde met zijn aanvallende impulsen en voetballende vermogen een prima bijdrage aan het verzorgde spel van AZ.

Konstantinos Tsimikas (Willem II)
Als grote onbekende kwam hij in juli binnen bij Willem II. Technisch directeur Joris Mathijsen slaagde erin om de talentvolle Tsimikas voor één jaar te huren van Olympiakos. De kans is klein dat de Tricolores nóg een seizoen over de Griek kunnen beschikken, want hij heeft een uitstekende indruk achtergelaten. Met zijn rushes en voorzetten zorgde Tsimikas wekelijks voor gevaar.

Angelino (NAC Breda)
Snel, agressief, drang naar voren en een formidabele trap: de fans van NAC Breda zijn stapelgek op hun held Angelino. Samen met zijn landgenoot Manu Garcia was de jonge Spanjaard dé uitblinker bij De Parel van het Zuiden. Grote vraag is nu of Angelino toekomst heeft bij het grote Manchester City óf in de zomer verkast naar een andere club. Ajax en PSV zijn aan de back gelinkt.

Wie is volgens jou de beste linksback van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper