Ziyech roemt lastigste tegenstander: 'Nooit tot iets lelijks tussen ons geleid'

Ziyech roemt lastigste tegenstander: 'Nooit tot iets lelijks tussen ons geleid'

08-05-2018 17:08
42

Het gevecht om de handtekening van Hakim Ziyech is op gang gekomen. De spelmaker van Ajax staat in de belangstelling van topclubs uit enkele van de grootste Europese voetballanden, schrijft De Telegraaf. Mogelijk hakt hij nog voor het WK de knoop door.

Tot die tijd vormt zaakwaarnemer Mustapha Nakhli een 'schild'. Nakhli ontdekte Ziyech dik tien jaar terug. "Nu zijn we zoveel jaren verder. Hij wil de beste worden en dan naar een topclub gaan. Het mooie aan Hakim is dat hij alles waarmaakt wat hij zegt", zegt de belangenbehartiger in de ochtendkrant.

Ziyech maakt er geen geheim van dat hij toe is aan een volgende stap. De tegenstander die het hem nog wel lastig maakte in de Eredivisie was Feyenoorder Karim El Ahmadi. "Die zat me in elke Klassieker op de huid en haalt daardoor het beste in mij naar boven. Met zo'n felle en goede tegenstander moet ik slim omgaan. Het heeft nooit tot iets lelijks tussen ons geleid. We zijn altijd met een arm om de schouder van het veld gestapt."

Voor Ziyech was het een bewogen jaar. Hij probeerde zich op het veld van alles af te sluiten. "Ik heb gezorgd dat ik constant op een hoog niveau presteer en ik probeerde mijn teamgenoten mee te nemen." Vooral op het veld wilde hij de 'jonkies' bij de hand nemen. "Ze weten allemaal dat ze op elk moment dit seizoen bij mij terecht konden. Maar ik leer ze nog het meeste op het veld, niet in de kleedkamer."