Vitesse haalt verdediger op in Rotterdam: 'Altijd oog voor interessante spelers'

Vitesse haalt verdediger op in Rotterdam: 'Altijd oog voor interessante spelers'

08-05-2018 18:35
28

Khalid Karami maakt definitief de overstap naar Vitesse. De 28-jarige rechtsback komt transfervrij over van Excelsior en heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie voor een extra seizoen.

Dat meldt de Arnhemse club dinsdag. De overgang van Karami hing al in de lucht. "Het verhaal van Vitesse en de omgeving hebben indruk op mij gemaakt. Na een aantal jaar in de Eredivisie ben ik benieuwd hoe ver ik door kan groeien", laat de verdediger weten. "Met Excelsior heb ik een goed seizoen gehad. Ik zie de stap hogerop naar Vitesse dan ook als een beloning. Ik heb enorm veel zin om het nieuwe seizoen fit en fris te beginnen."

Interim-technisch directeur Marc van Hintum is in zijn nopjes. "Khalid is een stabiele en solide verdediger. Hij heeft met zijn leeftijd en gespeelde wedstrijden inmiddels al aardig wat ervaring. Zoals bekend proberen we altijd oog te hebben voor interessante en transfervrije spelers." Karami is de eerste aanwinst van Vitesse voor het nieuwe seizoen.

Karami is de opvolger van Fankaty Dabo, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Chelsea maar geen onuitwisbare indruk achterliet. De laatste weken was de Rus Vyacheslav Karavaev de rechtsback in het Gelredome. Karami speelde sinds 2013 voor Excelsior. Eerder kwam hij uit voor Go Ahead Eagles.