'Ajax legt aanvallende versterking vast voor 7 miljoen; club hoopvol over Tadic'

'Ajax legt aanvallende versterking vast voor 7 miljoen; club hoopvol over Tadic'

09-05-2018 06:35
113

Zakaria Labyad begint woensdagavond op bezoek bij sc Heerenveen aan een van zijn laatste duels in het shirt van FC Utrecht. De 25-jarige Marokkaan maakt komende zomer de overstap naar Ajax.

Dat meldt De Telegraaf. Labyad heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract voor vier seizoenen. Dinsdag onderging hij in het geheim de medische keuring. Bronnen binnen de Amsterdamse club melden dat de transfersom door bonussen kan oplopen tot ruim zeven miljoen euro.

De spelers van Ajax kregen eerder deze week al te horen dat Labyad, oud-speler van PSV, Sporting Lissabon en Vitesse, binnen was. Daarnaast werd bij het schetsen van de plannen voor komend seizoen gemeld dat de transfer van Dusan Tadic steeds waarschijnlijker wordt. De Amsterdammers geloven meer en meer dat de komst van de Southampton-speler realistisch is.

Een ander doelwit, Lisandro Magallan, speelt komende nacht met zijn club Boca Juniors bij Gimnasia LP de kampioenswedstrijd. Zodra de titel binnen is, wil Ajax snel zaken doen voor de 24-jarige mandekker. Een eerste bod van vijf miljoen werd door de Argentijnse club afgewezen.

Labyad is een oude bekende van coach Erik ten Hag. De twee werkten samen bij Utrecht. Hij is na Perr Schuurs en Hassane Bandé de derde versterking voor het nieuwe seizoen.