Ten Hag heeft geen spijt: Hij stelde zich buiten de ploeg, dan houdt het op

Ten Hag heeft geen spijt: "Hij stelde zich buiten de ploeg, dan houdt het op"

09-05-2018 08:06
24

Erik ten Hag is het niet eens met de stelling dat de kwestie rond Amin Younes slecht is gemanaged. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen weigerde de Ajax-aanvaller een invalbeurt.

Younes werd vervolgens uit de selectie gezet door Ten Hag. De trainer vindt niet dat hij fout zat door hem enkele minuten voor tijd een invalbeurt te 'gunnen'. "Ik bestrijd dat. Het gebeurt overal. Kijk in een weekend door heel Europa, ook in Nederland, wedstrijden, en je zal zien dat dit in de laatste fase van wedstrijden heel vaak gebeurt. Ik vroeg hem niets abnormaals", zegt de Ajax-trainer in Voetbal International.

Een beloning, zoals Ten Hag het omschreef, was het niet, erkent hij achteraf. "Belonen is verkeerd verwoord, maar mijn intentie was hem gewoon onderdeel van het team te laten zijn. Na zijn afgeketste transfer in Napoli kwam Amin naar me toe en hij wilde dolgraag deel uitmaken van de selectie. Hij zou alles doen in het belang van Ajax. Dan behandel ik hem als elke andere speler."

In de 88ste minuut maakte Ajax de 3-1 tegen Heerenveen, waarna Younes het seintje kreeg van Ten Hag. "Als die goal vijftien minuten eerder valt, had ik hem vijftien minuten eerder ingebracht. Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik heb er geen spijt van. Amin stelde zich buiten de ploeg, dan houdt het op. Maar ik gun die jongen oprecht het allerbeste."