VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers
De Ligt, Sandler, Schwaab en Pablo Mari

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

Gepubliceerd: donderdag 10 mei 2018 om 12:00do 10-05-2018 om 12:00

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.  Voor het centrum van de defensie zijn we op zoek naar twee spelers. De acht genomineerden zijn:

Daniel Schwaab (PSV)
Duitse degelijkheid in de achterhoede van de kampioen. Na een moeizame start in de achterhoede toonde Schwaab dit seizoen zijn klasse. Phillip Cocu kon écht bouwen op de routinier.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Wat valt er eigenlijk nog over supertalent De Ligt te zeggen? Achttien jaar, aangewezen als aanvoerder van Ajax, basisklant bij Oranje en gewild door grootmachten uit Engeland, Duitsland en Spanje: wát een speler.

Frenkie de Jong (Ajax)
Vergelijkingen met Frank Rijkaard, beter dan Beckenbauer: poeh, wat ging het plots hard met Frenkie Jong. Ineens was het ventje met die constante grijns op zijn gezicht basisspeler van Ajax. Zijn sierlijke stijl en voetballende vermogen leverden hem een karrenvracht aan complimenten. Komend seizoen wil De Jong overigens liever niet meer in de achterhoede spelen. Hij staat liever op het middenveld.

Guram Kashia (Vitesse)
Rots in de branding van Vitesse, al jarenlang. Dit jaar bereikte de Georgische captain een nieuwe mijlpaal: geen enkele andere speler heeft meer Eredivisie-duels op zijn naam dan hij. Plakt Kashia er nóg een seizoen in Arnhem aan vast of is het tijd voor een buitenland avontuur?

Van links naar rechts: Kanon, Pierie, De Jong en Kashia

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
De man die in 2016 niet goed genoeg was voor Ajax, verkast komende zomer naar Manchester City. Sandler (21) was dit seizoen een revelatie in de achterhoede van PEC Zwolle. City betaalde zo’n 2,5 miljoen euro voor de flegmatieke verdediger.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Zie hem maar eens te kloppen in een één-tegen-één duel. In de Eredivisie lukt het bijna geen enkele aanvaller. Vraag is nu hoe lang ADO Den Haag  nog van de Ivoriaanse reus kan genieten. Als Kanon zich tijdens de komende oefeninterlands van Ivoorkust goed manifesteert, lonkt er voor de verdediger ongetwijfeld een lucratieve transfer.

Kik Pierie (sc Heerenveen)
SC Heerenveen heeft er weer eentje hoor. De afgelopen jaren produceerde de Friese jeugdopleiding diverse pareltjes en ook Pierie gaat ongetwijfeld een fraaie toekomst tegemoet. Grote clubs uit Engeland schijnen de zeventienjarige verdediger op de voet te volgen.

Pablo Mari (NAC Breda)
Wat had het NAC Breda van Stijn Vreven dit seizoen zonder hem gemoeten? De onverzettelijke Mari ging wekelijks voorop in de strijd namens De Parel van het Zuiden. Directe handhaving is een topprestatie voor NAC en de credits mogen deels naar de Spaanse captain. Komende zomer keert Mari in principe terug naar zijn werkgever Man City.

Wie is volgens jou de beste centrale verdediger van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

Poll

Wie was dit seizoen de beste centrale verdediger?

(4985 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws