Ten Hag over controversiële uitspraak: PSV was na afloop heel stoer

Ten Hag over controversiële uitspraak: "PSV was na afloop heel stoer"

09-05-2018 21:32
106

Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg de wind van voren nadat hij in de slotfase van de competitie stelde dat 'PSV bang is van Ajax'. Kort na die uitspraak legden de Eindhoven de aartsrivaal met 3-0 over de knie in het kampioensduel. Ten Hag heeft desondanks géén spijt van z'n uitlating. 

"Ik kreeg de vraag na Heracles-thuis, of PSV gezien de stand bang zou zijn voor Ajax. Daar heb ik antwoord op gegeven. Wij hadden alleen nog maar wat te winnen, stonden zeven punten achter, PSV had alles nog te verliezen. Voor mezelf kreeg ik later de bevestiging van mijn gelijk, toen ik Marcel Brands hoorde zeggen dat hij rond het duel met ons nog nooit zo nerveus was geweest", aldus Ten Hag in gesprek met Voetbal International. 

"PSV was na afloop heel stoer, en ik vind ook: als je zoals wij daar verliest, moet je nederig zijn. Dat was zeker nu ook gepast. Maar ik blijf erbij: als wij daar, in hun gedroomde kampioenswedstrijd, met 0-1 voor komen, schiet de boel in de stress. En dan was het nog maar vier punten geweest. Dat was ook een beetje het effect dat ik wilde creëren."

"Op het moment dat het niet lukt, dan komt het als een boemerang terug", weet de coach. "Maar ik heb het nooit gezegd in de trant van: wij tikken PSV even van de mat, of: wij zijn zo veel beter dan PSV. Integendeel. Ik heb continu aan hen de complimenten gegeven."