Juventus maakt gehakt van Milan en wint vierde Coppa Italia op rij

09-05-2018 22:53
11

Juventus heeft beslag gelegd op de Coppa Italia. In het Stadio Olimpico werd AC Milan met overtuigende cijfers aan de kant gezet: 4-0. De ploeg uit Turijn wint de Italiaanse beker voor de dertiende keer in haar bestaan en voor de vierde keer op rij: een prestatie die nog door geen enkel ander team is neergezet.

In de eerste helft kende Juventus nog genade met de zevenvoudig Champions League-winnaar, maar na de rust was de spanning snel verdwenen. Een rake kopbal van Medhi Benatia uit een hoekschop betekende de 1-0. Snel daarna zorgde Douglas Costa met een afstandsschot voor de tweede Turijnse treffer. Zijn inzet leek houdbaar voor Gianluigi Donnarumma, maar de jonge AC Milan-doelman ging niet vrijuit en moest capituleren.

Luttele minuten later was de stand 3-0 en wederom ging Donnarumma in de fout. Hij liet een eenvoudige bal los en Benatia was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond te maken. Alle goede bedoelingen ten spijt, werd de finale alleen maar pijnlijker voor AC Milan. Nikola Kalinic kopte uit een hoekschop van Juventus in zijn eigen doel en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.