Labyad uitgescholden door scheidsrechter: 'Als ik dat deed, zou ik rood krijgen'

Labyad uitgescholden door scheidsrechter: 'Als ik dat deed, zou ik rood krijgen'

10-05-2018 06:59
143

Scheidsrechter Ed Janssen heeft woensdagavond geen goede beurt gemaakt bij de spelers van FC Utrecht. De Limburger stuurde Yassin Ayoub in de play-offwedstrijd tegen sc Heerenveen van het veld en had tijdens de wedstrijd een woordenwisseling met Zakaria Labyad.

Dit vertelde laatstgenoemde na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Hij zei in de eerste helft een verkeerd woord tegen mij. Een woord dat je eigenlijk niet op het veld mag gebruiken", aldus de spelmaker. Labyad wil niet zeggen welk woord Janssen gebruikte, maar benadrukt dat het incident hem hoog zit. "Ik vind het niet kunnen. Zo praat je niet tegen spelers. Als ik zoiets tegen een scheidsrechter zou zeggen, zou ik ook een rode kaart krijgen."

Labyad vond de rode kaart voor zijn maatje Ayoub overdreven. De naar Feyenoord vertrekkende middenvelder kreeg geel voor een overtreding, stak cynisch zijn duim op en kreeg vervolgens een tweede gele kaart. "Zeer kinderachtig. Janssen loopt al zo lang mee. Hij weet hoe spelers in elkaar zitten. Dit is emotie."

Lees ook: Labyad schrikt van Ajax-berichten en ontkent alles: "Een dubbelganger"